top of page

KURS PËR PASTICIER

Cmimi

15.000 lek/muaj

Kohezgjatja

6 Muaj, 9 Muaj ose Shkolle 2 Vite

Informacion  

Qendra ka kompletuar kabinetin për zhvillimin e mësimit dhe të praktikës, i cili është i pajisur me të gjitha mjetet që duhen për të fituar aftësitë e nevojshme për të punuar si pastiçier. Pajisjet e instaluara në këtë kabinet janë brumatricja, e nevojshme për përgatitjen e brumërave, soba, makineria e akullores, etj. Programi mësimor është i ndarë në mënyrë që kursantët mësojnë 80% të programit nëpërmjet praktikës dhe pjesa tjetër është teorike. Njohuritë në këtë profesion janë të ndara në dy nivele dhe përfshijnë 190 orë mësimore. Numri maksimal në kurs është 12 persona.
Në përfundim të këtij kursi, kursanti përfiton këto njohuri dhe aftësi:
Niveli i pare:Hyrje ne profesionin e pastiçerit,pregatitja e produkteve me brume te shkrifet,pregatitja e pastes sy ,kuleç,gurabi,pergatitja e tarten,bririt,pergatitja e amaretave.
Niveli i dyte:Pergatitja e brumit fluror,pergatitje e pufkave,marenga,pergatitja e shuruprave,pergatitja e shuruprave per pasta,pergatitja e shuruprave per sherbetosjen e prodhimeve.
Niveli i trete:Pergatitja e brumit te panespanjes,pergatitja e tortave,pastave,role,pergatitja e brumit te zier,pergatitja e pestes shu,tollumbave,pergatitja e produkteve me brum sfoljat.
Niveli i kater:Pergatitja e byrekut,pergatitja e trigonave,pergatitja e bakllavase,pergatitja e akullores,pergatitja e kasatave.
Niveli i peste:Pergatitja e pestave te akullit,pergatitja e kofiterise,pergatitja shendetelese,sheqerpare,pergatitja e kompekait,ballokumeve,pergatitja e strudeles.
Niveli i gjashte:Pergatitja e tortes me fruta,pergatitja e tortes me mareng,pergatitja e pastes flora,pergatitja e kekut me fruta,kekme çokollate,pergatitja e jufkave,panespanjeme sherbet.
Vlerësimi maksimal i kursantëve është 100 pikë.

bottom of page