top of page

KURS PËR KUZHINIER

price

15.000 lek/muaj

Duration

9 Muaj, 9 Muaj ose Shkolle 2 Vite

information

Mjediset e kuzhinës janë të kompletuara me pajisjet e nevojshme për kryerjen në kushte reale të prodhimeve të kuzhinës.
Kursi i plotë për kuzhinë kryhet me kohë zgjatje prej 600 orësh, të cilat janë të ndara në 6 nivele, respektivisht niveli fillestar 100 orë, niveli mesatar 100 orë dhe niveli i lartë 100 orë.

Në përfundim të këtij kursi, kursanti përfiton këto njohuri dhe aftësi:
Niveli pare: Hyrje në profesionin e kuzhinierit, përgatitje e sallatave, përgatitje e salcave bazë, supave, gatimi i brumërave, gatimi i kimës e tasqebapit.
Niveli i dyte: Përgatitja e sallatave speciale, përgatitja e salcës së errët spanjolle e salcës majonezë, përgatitja e brumërave për gatim, gatimi i mishit dhe i peshkut.
Niveli trete: Përgatitja e sallatave të ftohta e me fruta deti, supave me peshk, zarzavate e fruta deti, ndarja e mishit, gatimi i eskallopit, ramstekut, gatimi i produkteve të peshkut, fileto, tavë peshku, gatimi i gjellëve tradicionale.

Niveli i kater:Pregatitje e skallopit me pana dhe kerpudha,tave bibe me oris,zog me rosnica,karkaleca me salce domate,rizoto me finok e spinaq
Niveli i peste:Qofte peshku,biftek milanes,perime te ziera pana e karkaleca,qofte te zgares te mbushura me djath kaçkavall ,biftek i mbushur me djath kaçkavall.
Niveli i gjashte:Fileto pule me pana dhe kaçkavall,pule me salce domate dhe erza,pule deti me buke misri,peshk i mbushur me zarzavate,patellxhane te skuqura me veze dhe beshamel.

bottom of page